Home 112 Achtervolging van Zaandam via Oostzaan naar Amsterdam

Achtervolging van Zaandam via Oostzaan naar Amsterdam

0
Achtervolging van Zaandam via Oostzaan naar Amsterdam
Achtervolging van Zaandam via Oostzaan naar Amsterdam - Foto: Pascal Fielmich

ZAANSTREEK / AMSTERDAM – In de nacht van vrijdag op zaterdag rond 02:00 uur reed de politie in een onopvallende politieauto over de Klaas Kanstraat in Zaandam. Op de Lijnbaansstraat stond een auto geparkeerd die op dat moment net wegreed. Na controle van het kenteken bleek de auto gebruikt te worden door een persoon die recent al meermaals als verdachte is aangehouden voor de handel in harddrugs. Ook had hij geen rijbewijs door zijn drugsgebruik.

Op de Wibautstraat reed de bestuurder 103 km/u waar 50 is toegestaan. De politie besloot direct een stopteken te geven. De bestuurder negeerde deze en ging er plankgas vandoor, zo meldt Politie Zaanstreek op Facebook. Op de kruising van de Kolkweg en Ambacht in Oostzaan reed de bestuurder vol door rood. Op de kruising van de Verlengde Stellingweg (Oostzaan) met de Molenaarsweg (Amsterdam) reed de bestuurder wederom door rood en reed hij 130 km/u waar 50 is toegestaan. Op de Appelweg in Amsterdam reed hij een fietspad op waar hij het uiteindelijk op gaf.

De bestuurder is uit de auto gepraat, naar de grond gebracht en aangehouden. De politie heeft bij de 37-jarige Zaandammer geen drugs aangetroffen, maar in het voertuig werden wel meerdere voorwerpen gevonden die duidelijk duiden op drugshandel. Ook werd er een mes aangetroffen in de auto. Door de politie zijn meerdere processen-verbaal opgemaakt vanwege het verkeersgedrag van de man. De verdachte is voor nader onderzoek overgebracht naar bureau Zaandijk.

Bron: Politie Zaanstreek

Stuur een WhatsApp naar DitisdeZaanstreek.nl
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact in uw telefoon en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!