Home 112 [UPDATE 2] Zoekactie vermist persoon in water bij Westkade

[UPDATE 2] Zoekactie vermist persoon in water bij Westkade

0
[UPDATE 2] Zoekactie vermist persoon in water bij Westkade
Grote zoekactie vermist persoon in water bij Westkade - Foto: Lorenzo Derksen / Inter Visual Studio

ZAANDAM – Bij het gemaal aan de Westkade is rond 15:00 uur een grote zoekactie gestart. Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland meldt dat er een persoon in het water vermist wordt. De brandweer zet meerdere duikteams in.

[UPDATE] Een voorlichter van de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland meldt dat het om een zwemmer zou gaan, die volgens getuigen op een gegeven moment niet meer boven kwam. Ambulancepersoneel staat paraat. Ook is voor de zekerheid een traumahelikopter opgeroepen. De politie zoekt, net als de havendienst, vanaf een boot mee naar het slachtoffer. De Westkade is voor een deel afgesloten om de hulpdiensten de ruimte te geven.

Er is een bericht via Burgernet verzonden waarin de zwemmer wordt opgeroepen zich met spoed te melden. Het zou gaan om een kale man van ongeveer 60 jaar.

[UPDATE 2] Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland meldt dat alle hulpdiensten de locatie hebben verlaten. De afzettingen zijn opgeheven en de locatie is weer vrijgegeven. Tot op heden is er niemand aangetroffen.

Stuur een WhatsApp naar DitisdeZaanstreek.nl
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact in uw telefoon en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!