Home Nieuws Tekeningen vrolijken bouwhekken Oostzijderpark op

Tekeningen vrolijken bouwhekken Oostzijderpark op

0
Tekeningen vrolijken bouwhekken Oostzijderpark op
Na de prijsuitreiking gingen de winnaars natuurlijk even samen met de wethouder op de foto bij de bouwhekken - Foto: Gemeente Zaanstad

ZAANDAM – De tekeningen van Abdel (9), Marit (6) en Tim (4) hangen vanaf nu meer dan levensgroot aan de bouwhekken op ontwikkellocatie Oostzijderpark. Zij hebben de tekenwedstrijd ‘Kleur de buurt’ gewonnen. Wethouder Songül Mutluer maakte vrijdagmiddag de winnaars bekend. De drie kinderen krijgen bovendien een bedrag dat ze mogen besteden aan een goed initiatief in de buurt.

Met de tekenwedstrijd, een initiatief van ontwikkelcombinatie Oostzijderpark BV (Timpaan en Ontwikkeladviseur BV), wordt aandacht gevraagd voor de mening van jongere generaties over de veranderingen in de Kogerveldwijk die de komende jaren gaan plaatsvinden. Kinderen konden tekenen hoe zij de toekomst van hun wijk zien. In totaal deden zo’n veertig kinderen mee aan de wedstrijd.

Een vakjury, bestaand uit Laurens de Coninck (OZP), Jethro van Veen (OZP), Hans Verbeek (illustrator) en wethouder Natasja Groothuismink, heeft de winnende tekeningen geselecteerd. Abdel (9 jaar) van de Kogerveldschool is de grote winnaar van de kleurwedstrijd. Met de geldprijs van 1.500 euro mag hij een goed initiatief uit de buurt steunen. De tweede plek is voor Marit (6 jaar) uit Koog aan de Zaan, zij ontving 750 euro. De derde plek ging naar Tim (4 jaar) uit het Kalf en hij kreeg 375 euro voor de buurt.

Het startschot voor de tekenwedstrijd werd gegeven op 15 februari. Timpaan en Ontwikkeladviseur, die samen Oostzijderpark BV vormen, en de gemeente Zaanstad ondertekenden toen de koopovereenkomst voor 380 woningen op deze locatie.

De tekeningen van de prijswinnaars zijn apart op een bouwhekbanner gedrukt. Alle andere tekeningen komen ook op een bouwhekbanner, maar dan met meerdere tekeningen bij elkaar. Op deze manier geeft OZP kleur aan de wijk en wordt de omheining van het bouwterrein op een bijzondere wijze verfraaid.

Stuur een WhatsApp naar DitisdeZaanstreek.nl
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact in uw telefoon en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!