Twee minderjarige meisjes aangehouden

ZAANDAM – Dinsdagmiddag liep een politieagent in zijn vrije tijd nabij een supermarkt aan de Koningin Julianaweg. Hij zag twee dames op een bromfiets zonder kentekenplaat rijden en dat zij de bromfiets parkeerden. Hij herkende een van de twee als zijnde ‘bekende van de politie’.

Direct heeft hij de dames staande gehouden en zichzelf gelegitimeerd. Ter plaatse gekomen agenten hebben de bromfiets gecontroleerd. Deze bleek gestolen te zijn. Uit getuigenverklaringen blijkt dat twee dames eerder die dag een kentekenplaat van de bromfiets af hadden gehaald met een schroevendraaier.

Beide verdachten, een 15-jarige dame uit Oostzaan en een 14-jarige dame uit Assendelft, zijn aangehouden en ingesloten. De 14-jarige dame heeft op het bureau moeten overnachten. Er is proces-verbaal opgemaakt wegens heling en de bestuurster heeft een bekeuring gekregen voor het rijden zonder rijbewijs.

Stuur een WhatsApp naar DitisdeZaanstreek.nl
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact in uw telefoon en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!


Geplaatst

in

, , , , ,

door

Tags: