Home Nieuws Dag van de Binnenvaart (fotoserie)

Dag van de Binnenvaart (fotoserie)

0
Dag van de Binnenvaart (fotoserie)
Dag van de Binnenvaart - Foto: Pascal Fielmich

ZAANDAM – Zaterdag werd voor het eerst de Dag van de Binnenvaart gehouden. Rondom de Wilhelminasluis, op het Havenkantoor en aan de Prins Hendrikkade was van alles te beleven. Bezoekers konden aan boord stappen, de sfeer van het varen proefen en een kijkje nemen in de machinekamers en stuurhut.

Diverse binnenvaartschepen, een sleper, stoomboot en brandblusboot lagen aan de kade. De schippers vertelden over hun werkzaamheden. Wat er allemaal komt kijken bij het werk van een binnenvaartschipper en wat ze allemaal meemaken op en rondom het water.

Het nieuwe landelijke evenement biedt een eerste kennismaking met de binnenvaart. De Dag van de Binnenvaart geeft iedereen die geïnteresseerd is de mogelijkheid een stukje beleving aan boord mee te krijgen. Tevens werd er informatie gegeven over de diverse beroeps- en opleidingsmogelijkheden.

Stuur een WhatsApp naar DitisdeZaanstreek.nl
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact in uw telefoon en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!