Nieuwjaarsduik in de Zaan vanaf de Prins Hendrikkade

Elrik Rink pakt een handdoek aan om zich mee af te drogen en op te warmen - Foto: Pascal Fielmich

ZAANDAM – Traditiegetrouw nemen de (buurt)bewoners van de Prins Hendrikkade op nieuwjaarsdag een duik in de Zaan. Een kwartier voor aanvang is het nog muisstil op de kade. Een enkeling laat zijn hond uit, maar niets wat er op wijst dat hier al jarenlang op 1 januari een frisse duik in de Voorzaan wordt genomen.

Twee voor twaalf, uit alle hoeken en gaten kruipt men tevoorschijn. Dik gekleed, in badjas of reeds in badkleding klaar om het water in te gaan. Klokslag twaalf uur laat de eerste deelneemster zich van het trapje aan de kade het koude water in glijden. Er zullen er nog een tiental volgen en na afloop wordt er gezamenlijk warme chocolademelk gedronken. Om kwart over twaalf is het weer stil op de kade, alsof er niets gebeurt is…

Stuur een WhatsApp naar DitisdeZaanstreek.nl
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact in uw telefoon en app nieuws, tips en foto’s naar (06) 30 550 075!

Warme chocolademelk na afloop van de nieuwjaarsduik in de Zaan vanaf de Prins Hendrikkade – Foto: Pascal Fielmich
Vorig artikelFrisse start van het nieuwe jaar in ’t Twiske
Volgend artikelArrestatieteam valt woning binnen aan het Geerteveld