Home Nieuws Zaans Museum verwelkomt 185.000ste bezoeker

Zaans Museum verwelkomt 185.000ste bezoeker

0
Zaans Museum verwelkomt 185.000ste bezoeker
Foto: Pascal Fielmich

ZAANDAM – De 185.000ste bezoeker werd woensdag 19 december verwelkomd door adjunct-directeur Marije Kool. Romy uit De Bilt was de gelukkige. Samen met haar Koreaanse vriend Son Ki-Hyun, die vakantie viert in Nederland, bracht zij voor het eerst een bezoek aan het Zaans Museum en de Zaanse Schans.

Het Zaans Museum sluit 2018 succesvol af met ruim 185.000 bezoekers. Daarmee overtreft het museum ruimschoots de groei die twee jaar geleden is ingezet. Directeur Jan Hovers: “Een groei van 30% ten opzichte van 2017 (en zelfs 70% ten opzichte van 2016) is geweldig, maar maakt tegelijkertijd zichtbaar dat het museum voor een aanzienlijk kleiner aantal bezoekers is ingericht. Daar gaan we ons het komend jaar op bezinnen. Vandaag vieren we eerst deze mijlpaal met alle aanwezige medewerkers en vrijwilligers.”

Onder het beheer van het Zaans Museum vallen ook het Czaar Peterhuisje en – sinds dit jaar – het Hembrug Museum.