Home Nieuws Mark Rutte bezoekt Clean2Antarctica

Mark Rutte bezoekt Clean2Antarctica

0
Mark Rutte bezoekt Clean2Antarctica
Foto: Pascal Fielmich

ZAANDAM – Minister-president Mark Rutte was woensdagochtend op werkbezoek bij Clean2Antarctica op het Hembrugterrein. Bij Clean2Antarctica werd de minister-president in het zogenoemde ‘mission control center’ ontvangen door initiatiefnemers Edwin en Liesbeth ter Velde.

Edwin en Liesbeth ter Velde gaan een reis maken over Antarctica in een zelfgemaakt voertuig (de ‘Solar Voyager’) dat is gemaakt van afvalplastic en wordt aangedreven door zonne-energie. Met hun reis vragen Edwin en Liesbeth aandacht voor het klimaat en in het bijzonder de plasticproblematiek.

Tijdens de reis voeren ze ook een serie wetenschappelijke onderzoeken uit. Vanuit het mission control center wordt de expeditie gevolgd en wordt de veiligheid en techniek gemonitord. De minister-president kreeg alvast een toelichting op de reis en een rondleiding door het mission control center.

Foto: Pascal Fielmich