Home Agenda Kerst vanuit De Bloesem: film op ZaanTV

Kerst vanuit De Bloesem: film op ZaanTV

0
Kerst vanuit De Bloesem: film op ZaanTV
Foto: Pascal Fielmich / Gemeente Zaanstad

WORMERVEER – Een goede herder komt met kerst naar de Amandelbloesem in Wormerveer en ontdekt dat de zaal helemaal leeg is. Wat is dat nou? Geen activiteiten? Geen gezelligheid? ‘Natuurlijk wel’, zegt de kerstman. ‘Moet je eens kijken!’ Hij doelt op de kerstfilm die op Eerste Kerstdag om 11:30 uur wordt uitgezonden op ZaanTV.

De beperkingen door corona raken vooral een grote groep ouderen in onze stad. In normale tijden kunnen onze senioren op veel plekken meedoen aan een gezellige kerstmaaltijd. Dit jaar komen de kerstactiviteiten van De Bloesem bij de mensen thuis, door een televisie-uitzending van ZaanTV. Speciaal voor de bewoners van Wormerveer Noord, maar wie wil kijken, kijkt lekker mee. Zo kunnen we toch allemaal samen vanuit huis kerst vieren.

Op pad door Zaanstreek-Noord

Kok Maarten is een diner aan het maken, als de herder De Amandelbloesem bezoekt. Deze ziet geen bewoners, geen gezelligheid. Geen kerstfeest? Gelukkig weet de kerstman als geen ander dat er veel te doen is in Wormerveer. Live schakelen hij en de herder naar alle activiteiten daar. Wij, de kijkers, genieten mee. We zien onder andere het koor Ontroerend Goed en de katholieke kerk met samenspel van een blazersgroep. Vanuit Torenerf in Wormer wordt de kerstgedachte verspreid. We zien activiteiten van gemeente en Sociaal Wijkteam. En als kers op de taart geeft de kerstman zijn recept voor het kerstdiner prijs.

Hoe kijken?

ZaanTV is bereikbaar via Ziggo, kanaal 36 via de mediabox en kanaal 337 via de omschakeling van analoog naar digitaal. En op kanaal 45 in Wormerland. Bij KPN is ZaanTV te zien via kanaal 1418. ZaanTV is ook via de livestream te volgen op www.rtvzaanstreek.nl. Ook is de uitzending terug te kijken op de website van Zorgcirkel en WormerWonen en op de pagina van Facebook Wormerveer.

We bedanken…

De ouderen in Wormerveer krijgen een persoonlijke uitnodiging in de vorm van een goodiebag, mede mogelijk gemaakt door Bakkerij ’t Stoepje, Rotaryclub De Zaan-Zaandijk, Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Zaanstreek Waterland, Diaconie PKN Gemeente Wormerveer en vrijwilligers van De Bloesem. De film is mogelijk gemaakt door – naast de Bloesem en de gemeente Zaanstad – ZorgCirkel, WormerWonen en Sociaal Wijkteam Wormerveer.

Stuur een WhatsApp
Voeg ‘Dit is de Zaanstreek’ toe als contact en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!