Home 112 Woning definitief drie maanden dicht na vondst softdrugs

Woning definitief drie maanden dicht na vondst softdrugs

0
Woning definitief drie maanden dicht na vondst softdrugs
Foto: Gemeente Zaanstad

WORMERVEER – Maandagmiddag heeft gemeente Zaanstad een woning aan de Kerkstraat voor drie maanden gesloten. De maatregel is het gevolg van de vondst van ruim 100 gram softdrugs bij een huiszoeking door de politie in juni 2019. Het besluit tot sluiting van de woning werd al eerder genomen. Daarna volgde bezwaar, beroep en hoger beroep en tot twee keer toe een verzoek om een voorlopige voorziening. De Raad van State heeft nu uitspraak gedaan en de sluiting kon doorgaan op voorwaarde dat er passende opvang voor de bewoonster is. De bewoonster heeft door inspanning van burgemeester Jan Hamming een tijdelijk onderkomen gekregen, waarmee is de sluiting nu definitief is.

Sluiting om pand uit drugscircuit te halen

Gemeente Zaanstad heeft het sluitingsbeleid aangescherpt in de strijd tegen ondermijnende drugscriminaliteit. De burgemeester kan bij het aantreffen van een hennepplantage of een handelshoeveelheid hard- of softdrugs besluiten een woning of bedrijfsruimte te sluiten. Dit doet de burgemeester op basis van artikel 13b van de Opiumwet.

De tijdelijke sluiting is niet alleen bedoeld om een einde te maken aan overlast, maar ook om de aanloop van drugsgebruikers en criminelen te stoppen. De sluiting wordt dan ook steeds nadrukkelijk naar buiten gebracht. Op panden die gesloten worden, komt een poster die de reden van de sluiting aangeeft en informatie geeft waar mensen meldingen kunnen doen.

Stuur een WhatsApp
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!