Dit weekend: PleinFestijn op het Marktplein

Smartlappenkoor Ontroerend Goed, PleinFestijn op het Marktplein - Foto: Pascal Fielmich

WORMERVEER – Smartlappenkoor Ontroerend Goed uit Wormerveer organiseert, in samenwerking met het buurtcentrum de Lorzie, zondag 26 mei het jaarlijkse PleinFestijn op het Marktplein. Het belooft weer een gezellige muziekmiddag te worden met optredens van diverse koren en muzikanten. Naast het organiserende koor verzorgt ook het popkoor “Vocal Invention” uit Zaandam een tweetal optredens.

“Vocal Invention” bestaat uit 100 mannen en vrouwen die popsongs ten gehore brengen uit de afgelopen jaren maar ook van wat langer geleden. Het koor staat onder leiding van dirigent Patrice van Opstal en pianist Hanneke van den Dorpel.

Verder verzorgt het gospelkoor “Rise & Shine” uit Amsterdam een tweetal optredens. Dit koor bestaat uit 18 ervaren zangers en zangeressen die black gospel en soul zingen en staat onder leiding van Jeannet de Jager. Dit koor heeft alles in huis om een swingend en inspirerend optreden neer te zetten: ritme, passie, mooie arrangementen en unieke solo’s. De opening van het muziekfestival zal plaatsvinden door de doedelzakband “Saendistrict Pipes & Drums” uit Assendelft. Deze band maakt muziek met doedelzakken en drums en treedt regelmatig op in binnen- en buitenland. Ook in de pauze kunt u van deze band genieten. Na het tweede en laatste optreden van de koren zal rond 16:30 uur een spectaculair optreden worden verzorgd door zanger en gitarist Marcel Kramer.

Het festival begint om 12:15 uur en wordt om 18:00 uur afgesloten. De toegang is gratis en op het Marktplein kunnen diverse hapjes en drankjes worden besteld om de inwendige mens te versterken.

Stuur een WhatsApp naar DitisdeZaanstreek.nl
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact in uw telefoon en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!

Vorig artikelMaximaal drie shishalounges in Zaanstad
Volgend artikelBurgernet: 75-jarige man vermist in Zaandam