Deel bedrijfspand in Westzaan gesloten voor negen maanden

Foto: Gemeente Zaanstad

WESTZAAN – Donderdagochtend is een gedeelte van een bedrijfspand aan het Zuideinde in Westzaan voor negen maanden gesloten. De dienst luchtvaartpolitie constateerde eerder een opvallend warmtebeeld. Naar aanleiding daarvan werd een onderzoek ingesteld bij het bedrijfspand. Tijdens het onderzoek trof de politie in het achterste gedeelte van een loods een hennepkwekerij aan.

De hennep werd professioneel geteeld. Er werden 14 hennepplanten, 31 hennepstekken en 650 gram droge henneptoppen aangetroffen. Daarnaast is er door de netwerkbeheerder onderzoek gedaan naar de diefstal van stroom. Er zijn ook meerdere hennep gerelateerde goederen aangetroffen, zoals: koolstoffilters, assimilatielampen, transformatoren, afzuiginstallaties en knipbenodigdheden.

Vorig artikelLuchtfoto: Sportpark De Koog
Volgend artikelFebruaristaking van 1941 herdacht (fotoserie)