Burgemeester feliciteert 100-jarige Jaap Koomen

KROMMENIE – Zondagochtend bezochten burgemeester van Zaanstad Jan Hamming en zijn vrouw Roya de jarige Jaap Koomen om hem namens het college van B&W te feliciteren met zijn 100e verjaardag.

Meneer Koomen is in 1919 geboren in een boerderij aan de Middelweg in de Starnmeer. Als kind moest hij meehelpen in het huishouden: aardappelen schillen, sperziebonen afhalen en breken, snijbonen door een snijmolen halen en pap roeren bij het koken behoorde tot zijn taken. De leukste dag van de week was als hij naar de figuurzaagclub kon waarna de dominee ging voorlezen uit reisverhalen.

Op 14-jarige leeftijd ging meneer Koomen werken als leerling-meubelmaker voor een bedrag van 2,50 gulden per week, bedragen waar mensen zich nu niets meer bij kunnen voorstellen. Na een avondopleiding van vijf jaar ontving hij het diploma voor Meubeltekenaar. Na 26 jaar dienst in de meubelfabriek is meneer Koomen bij de Forbo gaan werken. Als sportliefhebber is hij jaren lid geweest van atletiekvereniging Lycurgus.

Meneer Koomen is in 1946 getrouwd met Aagje en is een familiemens. Een van zijn zonen woont in Canada, daar is hij vaak heen gegaan om vakantie te vieren. Deze zoon, Jacob, is momenteel in Nederland en ook de Canadese (achter)kleinkinderen waren van de partij op de verjaardag van meneer Koomen.

Stuur een WhatsApp naar DitisdeZaanstreek.nl
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact in uw telefoon en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!

 

 


Geplaatst

in

, , ,

door

Tags: