Home Zaanstad Assendelft Herdenking bij het Verblifa-monument (fotoserie)

Herdenking bij het Verblifa-monument (fotoserie)

0
Herdenking bij het Verblifa-monument (fotoserie)
Herdenking bij het Verblifa-monument in Krommenie - Foto: Pascal Fielmich

KROMMENIE – Op meerdere plekken in de Zaanstreek werden zaterdagavond de oorlogsslachtoffers herdacht. In Krommenie werden zij herdacht bij het Verblifa-monument aan de Zuiderhoofdstraat. Dit oorlogsmonument herdenkt de werknemers van de blikfabriek Verblifa in onder andere Krommenie die zijn omgekomen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Voorafgaand aan de ceremonie was er muziek van fanfarekorps ‘Onderling Genoegen’, werden er door leerlingen van basisschool ‘Het Palet’ gedichten voorgelezen en was er een voordracht van mevrouw Karten. Na de twee minuten stilte hield burgemeester Jan Hamming van Zaanstad een toespraak. Waarna onder meer hij en zijn vrouw Roya bloemen legden bij het monument.

Stuur een WhatsApp naar DitisdeZaanstreek.nl
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact in uw telefoon en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!