Home Zaanstad Koog aan de Zaan Piet en Guuk Schoolmeester 65 jaar getrouwd (fotoserie)

Piet en Guuk Schoolmeester 65 jaar getrouwd (fotoserie)

0
Piet en Guuk Schoolmeester 65 jaar getrouwd (fotoserie)
Foto: Pascal Fielmich

KOOG AAN DE ZAAN – Maandag bezocht locoburgemeester van Zaanstad Hans Krieger het echtpaar Piet (88) en Guuk (89) Schoolmeester om ze namens het college van burgemeester en wethouders van harte te feliciteren met hun 65-jarig huwelijk.

Op 14-jarige leeftijd ontmoette Piet en Guuk elkaar bij het tamboerkorps Simson. Vier jaar later sloeg de vonk over. “Toen klikte het ineens”, aldus het echtpaar. Samen kregen zij twee kinderen en zijn zij inmiddels de trotse opa en oma van vier kleinkinderen.

Piet en Guuk zijn échte Zaankanters, geboren en getogen. Het stel woont al 65 jaar op hetzelfde adres in Koog aan de Zaan waar zij ten tijde van hun huwelijk kwamen wonen. Piet werkte als gereedschapsmaker. Eerst in Zaandam en later bij het Provinciale Elektriciteitsbedrijf van Noord-Holland in Diemen.

De grootste hobby van het stel is korfbalvereniging KZ/THERMO4U in Koog aan de Zaan. Deze sportvereniging loopt als een rode draad door hun leven.

Het geheim van een lang huwelijk is volgens het echtpaar, geven en nemen. En er ook voor uit durven te komen als je een andere mening hebt.

Stuur een WhatsApp
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!