Home 112 Woningoverval in Assendelft; politie zoekt getuigen

Woningoverval in Assendelft; politie zoekt getuigen

0
Woningoverval in Assendelft; politie zoekt getuigen
Foto: Sander Disselköter / Inter Visual Studio

ASSENDELFT – Op donderdagavond hebben twee personen een woning overvallen aan de Renessestraat. Hierbij raakten twee personen lichtgewond.

Eén van de bewoners liep rond 19:15 uur, nadat er was aangeklopt, naar de voordeur en opende deze. Voor de deur stonden twee mannen met gezicht bedekkende kleding en wapens. Eén van de mannen richtte een vuurwapen op de bewoner. Het duo eiste geld, duwde de bewoner weg en één van hen schopte de bewoner tegen zijn been. Op dat moment kwam een andere bewoner de gang oplopen die eveneens werd bedreigd door de man met het vuurwapen en moesten zij naar de woonkamer. Daarna werd de bewoonster door de andere man bedreigd met een steekvoorwerp.

Confrontaties in de woning

Eén van de overvallers, liep daarna naar de keuken. De ander bleef in de gang staan. Een derde bewoner kwam vlak daarna thuis en zag de onbekende man in de keuken staan. Er ontstond een worsteling tussen het tweetal waarbij de bewoner lichtgewond raakte. Een vierde bewoner, die van boven kwam, ging met de overvaller in de gang in gevecht. De overvallers vluchtten daarna de woning uit in de richting van de Burgemeester de Boerstraat.

Signalementen

De man met het vuurwapen heeft een donkere huidskleur, is ongeveer 1,85 meter lang en droeg donkere kleding. De overvaller met het steekvoorwerp heeft een licht getinte huidskleur en droeg lichte kleding.

Getuigen en beelden gezocht

De politie heeft, nadat zij gealarmeerd werd, een zoekslag gemaakt in de omgeving. De overvallers werden echter niet meer aangetroffen. De recherche onderzoekt de woningoverval en is op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien? Of heeft u andere informatie die belangrijk kan zijn voor het onderzoek? Bel dan met de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Ook komt de politie graag in contact met mensen die in het bezit zijn van (beveiligings)camera’s rondom die omgeving. De beelden kunnen worden geüpload via politie.nl/upload.

Stuur een WhatsApp
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!