Home 112 Cameratoezicht station Krommenie-Assendelft verlengd

Cameratoezicht station Krommenie-Assendelft verlengd

0
Cameratoezicht station Krommenie-Assendelft verlengd
Foto: Pascal Fielmich

ZAANSTAD – Het tijdelijke cameratoezicht in de omgeving van station Krommenie-Assendelft is succesvol gebleken en zal met drie maanden worden verlengd, tot en met 31 maart 2021. Eerder had burgemeester Jan Hamming besloten tot het instellen van het cameratoezicht, naar aanleiding van verschillende openbare orde verstoringen en zware geweldsincidenten in dit gebied.

Burgemeester Jan Hamming: “Dankzij het cameratoezicht kon de afgelopen maanden bijtijds worden ingegrepen en zijn meerdere openbare orde verstoringen voorkomen. Uit informatie van de politie blijkt dat mede dankzij het cameratoezicht, zelfs een mogelijke steekpartij is voorkomen. De camerabeelden konden daarnaast in twee opsporingsonderzoeken worden gebruikt. Ook van buurtbewoners krijgen we signalen dat ze blij zijn met het cameratoezicht en de meerwaarde merken. Gezien het risico op incidenten nog steeds aanwezig is in dit gebied, heb ik in het belang van de openbare orde besloten om het cameratoezicht te verlengen. Geweld hoort niet in de Zaanse straten thuis en samen met de politie nemen wij als gemeente hierin onze verantwoordelijkheid en doen we er alles aan om dat te voorkomen.”

Stuur een WhatsApp
Voeg ‘Dit is de Zaanstreek’ toe als contact en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!