Home Zaanstad Assendelft Overlast achtergelaten afval op schoolplein OBS De Delta

Overlast achtergelaten afval op schoolplein OBS De Delta

0
Overlast achtergelaten afval op schoolplein OBS De Delta
Foto: Nanda Louis-van Kessel / OBS De Delta

ASSENDELFT – Leerkrachten van OBS De Delta aan de Kreekrijklaan zijn de overlast van achtergelaten afval meer dan zat. Al wekenlang ligt het schoolplein na het weekend bezaaid met plastic tassen, flessen, fastfood afval, snoepverpakkingen, sigarettenpeuken, ballonnen, energiedrank- en bierblikjes en gebroken glas. En moeten de docenten op maandagochtend eerder naar school toe om de achtergebleven rotzooi op te ruimen en het plein te vegen.

Het lijkt elke week wel erger te worden, meldt Nanda Louis-van Kessel, docente van OBS De Delta. Al een tijdje kijkt zij met lede ogen aan hoe de situatie rond hangjongeren en de troep die zij achterlaten op het schoolplein zich ontwikkelt. De politie en gemeente zijn op de hoogte en toch voel je je als leerkracht er alleen voor staan als je op maandag voor de zoveelste keer met collega’s de boel aan het opruimen bent.

De jeugd moet uiteraard ergens kunnen rondhangen en een schoolplein lijkt soms de plek om dit te doen, maar als docenten de dag moeten beginnen met het opruimen van de troep die hier door de jeugd wordt achtergelaten, is het misschien toch niet zo’n goed idee. Het komt voor dat de kinderen niet in de zandbak kunnen spelen, omdat daar glasscherven in liggen. Het schoolplein moet een schone en veilige plek zijn voor de kinderen van de basisschool en kinderopvang.

Stuur een WhatsApp
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!