Luchtfoto: Watertoren Assendelft

ASSENDELFT – De watertoren op de hoek van de Communicatieweg Oost en Vaartdijk is in 1885 gebouwd en ontworpen door architect D. de Leeuw. Het is de oudste bewaard gebleven watertoren in Noord-Holland en heeft bijna honderd jaar dienst gedaan als hoogreservoir voor drinkwatervoorziening in de Zaanstreek.

In 1922 is de toren ingrijpend verbouwd en verhoogd naar bijna 42 meter. Recentelijk is de watertoren gerestaureerd en opnieuw verbouwd, hierbij is de toren geschikt gemaakt voor kantoren. In 2017 is de watertoren in gebruik genomen door diverse bedrijven. Op de bovenste etage bevindt zich een horecagelegenheid.

Haal nu de Zaanstreek in huis!

Bestel hier foto’s gemaakt door ‘Dit is de Zaanstreek’-fotograaf Pascal Fielmich. Er zijn diverse materialen en formaten beschikbaar.

Stuur een WhatsApp
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!

Geplaatst

in

, , , ,

door

Tags: