Home Zaanstad Assendelft Koninklijke Erepenning voor IJsvereniging Assendelft

Koninklijke Erepenning voor IJsvereniging Assendelft

0
Koninklijke Erepenning voor IJsvereniging Assendelft
Foto: Pascal Fielmich

ASSENDELFT – Zaterdagmiddag reikte wethouder Sport, Gerard Slegers ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan van de vereniging de Koninklijke Erepenning uit aan IJsvereniging Assendelft. Voorzitter Ton Zuidervaart nam de erepenning in ontvangst.

IJsvereniging Assendelft

De IJsvereniging Assendelft viert op 10 februari 2020 haar 150-jarig jubileum. De vereniging is ontstaan door het samengaan van de protestantse Zuider IJsclub en de katholieke IJsclub De Noordpool, in 1972. De Zuider IJsclub heeft volgens de statuten een oprichtingsdatum van 10 februari 1870 en behoort daarmee tot de oudste sportverenigingen in de Zaanstreek. IJsclub de Noordpool werd opgericht in 1914. IJsvereniging Assendelft houdt als fusieclub de oprichtingsdatum van de oudste van de twee verenigingen aan. Zo werd 25 jaar geleden het 125-jarig jubileum gevierd. Ter ere hiervan werd onder meer een jubileumboek uitgebracht, getiteld: “125 jaar winter in Assendelft”. Nu, decennia later, is de IJsvereniging Assendelft nog springlevend. Met meer dan 2.000 leden behoort de club tot de 3 grootste natuurijsverenigingen (met een landijsbaan) van Nederland.

Stuur een WhatsApp
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!