Home Agenda IJsvereniging Assendelft viert het 150-jarig bestaan

IJsvereniging Assendelft viert het 150-jarig bestaan

0
IJsvereniging Assendelft viert het 150-jarig bestaan
Foto: Pascal Fielmich

ASSENDELFT – IJsvereniging Assendelft bestaat 10 februari 150 jaar. Assendelft was vroeger al een dorp vol sportievelingen. Als in de lange koude wintermaanden van weleer De Delft mooi bevroren was met een ijsvloer van ‘dubbeltjes ijs’, dan was dat al snel aanleiding om op de schaats tegen elkaar te strijden, met als hoofdprijs negen pond spek.

Door het samengaan van De Zuider IJsclub, opgericht in 1870 en IJsclub De Noordpool van 1914 ontstond IJsvereniging Assendelft. Na een enorme ruilverkaveling, waarbij in Assendelft de percelen weilanden efficiënter werden ingedeeld, kregen beide ijsclubs in 1972, onder voorwaarden dat zij een fusie aangingen, een professionele “400 meter landijsbaan” in het centrum van Assendelft.

Deze fusie vereniging groeide – ondanks de minder strenge winters van de laatste jaren – uit tot een van de allergrootste ijsclubs van ons land. Het mooiste bewijs dat een fusie zeer succesvol kan zijn. De club organiseert zeer succesvol al meer dan 40 jaar het jeugdschaatsen voor het schaatsgekke dorp. Meer dan 2.000 kinderen kregen in deze jaren op zaterdagochtend schaatslessen aangeboden op de kunstijsbaan van Alkmaar.

Op zaterdag 8 februari zal de jubilerende ijsvereniging voor genodigden een officiële receptie verzorgen. Voor de leden wordt eind augustus een geweldig feestweekend voorbereid. Het enorme grasveld van de ijsbaan zal dan veranderd zijn in een evenemententerrein waar voor alle leeftijden diverse festiviteiten worden verzorgd. De ijsclub speelt altijd al een warme verbindende rol in de Assendelftse gemeenschap waar de ijsvereniging echt trots op is.

Stuur een WhatsApp
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!