Hoverboard vliegt spontaan in brand in woning

ASSENDELFT – Maandagavond rond 21:00 uur is in een woning aan de Sierra Nevada een hoverboard in brand gevlogen. Het hoverboard (een door elektromotoren aangedreven eenpersoonstransportmiddel) vatte tijdens het opladen spontaan vlam. Hierdoor ontstond een vonkenregen in de kamer op de tweede verdieping. Bij het incident raakte niemand gewond. Toch worden de bewoners geadviseerd om vannacht niet op de betreffende verdieping te slapen.

Brandgevaar accu’s van hoverboards

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit meldt een ernstig veiligheidsprobleem met hoverboards. Bij 30 onderzochte producten kan de accu in de brand vliegen als hij te lang aan de oplader ligt. Dit komt doordat het laden niet stopt bij een volledig opgeladen accu. Kijk voor meer info op Consumentenbond.nl.

Stuur een WhatsApp
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!

Geplaatst

in

, , , ,

door

Tags: