Taakstraf voor inbraak bij brillenwinkel Dorpsstraat

ASSENDELFT – Twee 20-jarige Amsterdammers zijn maandag veroordeeld tot een werkstraf van 130 uur, waarvan 50 uur voorwaardelijk, verplichte behandeling en toezicht door de reclassering voor de inbraak bij een brillenwinkel. Een derde verdachte is nog minderjarig en staat binnenkort terecht bij de kinderrechter. De inbraak vond vorig jaar op 28 augustus rond 02:00 uur ’s nachts plaats. Getuigen zagen hoe er werd ingebroken bij een brillenwinkel aan de Dorpsstraat. Tijdens de snelkraak is veel schade aangericht. Zo werd het raam van de voordeur en een etalageruit ingeslagen. Bij de inbraak werden bijna 200 (zonne)brillen en een tablet meegenomen ter waarde van ruim 13.000 euro. De schade aan het pand bedroeg nog eens 2.000 euro. De politie pakte groots uit om de daders te pakken. De uitvalswegen werden afgezet en de wijk stapsgewijs uitgekamd. De politiehelikopter hing ruim twee uur in de lucht en zocht samen met een hondengeleider en andere politie-eenheden naar de inbrekers. De politie wist uiteindelijk alle drie de verdachten aan te houden.

Stuur een WhatsApp naar DitisdeZaanstreek.nl
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact in uw telefoon en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!


Geplaatst

in

, , , ,

door

Tags: