Home Zaanstad Assendelft Zeldzaam: schapenhouder verwelkomt vijfling

Zeldzaam: schapenhouder verwelkomt vijfling

0
Zeldzaam: schapenhouder verwelkomt vijfling
Schapenhouder verwelkomt vijfling - Foto: Pascal Fielmich

ASSENDELFT – Peter Ruis was zondagmiddag blij verrast toen door één van zijn schapen maar liefst vijf lammetjes op de wereld werd gezet. “Voor het eerst in mijn leven een vijfling,” vertelt de trotse schapenhouder. Een lammetjes vijfling is niet uniek, maar wel zeer zeldzaam. In Nederland komt het slechts een paar keer per jaar voor. De kans dat een schaap een vijfling krijgt is 1 op 1 miljoen. “En ze zijn allemaal groot en gezond,” aldus Ruis.

Peter is van huis uit opgegroeid met schapen en nam ongeveer 10 jaar geleden de schaapskudde van zijn schoonmoeder over. Zijn kudde telt zo’n 160 schapen. Op de boerderij aan de Dorpsstraat is een ware geboortegolf gaande. Naast de vijfling zijn drie schapen bevallen van een vierling. In totaal worden er een kleine 400 lammeren verwacht, inmiddels zijn er hier van al ongeveer 170 geboren.

Stuur een WhatsApp naar DitisdeZaanstreek.nl
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact in uw telefoon en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!