Home Agenda Eerste paal Moskee Ar-Rahma Assendelft

Eerste paal Moskee Ar-Rahma Assendelft

0
Eerste paal Moskee Ar-Rahma Assendelft
Moskee Ar-Rahma en Kleurrijk Assendelft - Illustratie: Stichting Ar-Rahma en Kleurrijk

ASSENDELFT – Vrijdag 12 april wordt aan de Omweg de eerste paal geslagen voor de bouw van Moskee Ar-Rahma en Kleurrijk. Het bestuur van Moskee Ar-Rahma en Kleurrijk nodigt u van harte uit om aanwezig te zijn op de bouwplaats bij het slaan van de feestelijke paal. Na een kort welkomstwoord door de voorzitter van het bestuur, zal de eerste paal worden geslagen. Daarna is er ruimte om elkaar te ontmoeten en de start van de bouw van de moskee te vieren.

Nieuwbouw project Moskee Ar-Rahma Assendelft

“Gekozen is voor een moderne architectuur die past bij het landschap van de streek en maximaal rekening houdt met de omgevingsrichtlijnen en het bestemmingsplan. Het gebouw wordt ook duurzaam. De moskee krijgt aan de linkerkant van het gebouw een kunstwerk.” – Moskee Ah-Rahma Assendelft

Het totale grondoppervlak bedraagt circa 1400 m2. Hiervan is 340 m2 voor de bouw van de moskee, de rest voor parkeergelegenheid en groen. De moskee zal als volgt worden ingedeeld: op de begane grond komen twee ingangen, een centrale hal en de gebedsruimte voor mannen. Op de bovenverdieping komt een technische ruimte en de gebedsruimte voor vrouwen. Op beide verdiepingen komt ook nog een multifunctionele ruimte, keuken en toiletten.

Voor de aankoop van de grond is inmiddels het volledige bedrag van € 336.380,- gedoneerd. Voor de bouw van de moskee is nog minimaal € 500.000,- nodig. Hiervoor is stichting Ar-Rahma en Kleurrijk een inzamelingsactie gestart. Wilt u ook een steentje bijdragen? Kijk voor meer informatie op: www.moskeeassendelft.nl

Eerste paal Moskee Ar-Rahma Assendelft

Datum: Vrijdag 12 april 2019, 15:00 uur
Locatie: Omweg 75, 1566 HP Assendelft

Stuur een WhatsApp naar DitisdeZaanstreek.nl
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact in uw telefoon en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!