Home Zaanstad Assendelft Station Krommenie-Assendelft beklad met graffiti

Station Krommenie-Assendelft beklad met graffiti

0
Station Krommenie-Assendelft beklad met graffiti
Foto: Pascal Fielmich

KROMMENIE/ASSENDELFT – Maandagochtend ontdekte Martin Kreekel van Martin’s Broodjes en Boontjes, de kiosk op station Krommenie-Assendelft, dat het een ‘gezellig’ weekend was geweest op het station. De ramen van het station zijn ondergekalkt met graffiti. Het ontbrak de graffitispuiters aan enige creativiteit: het complete station is ondergekliederd met dezelfde teksten.

“Pure vandalisme”, zegt een reiziger. “Schandalig. Ze beseffen niet hoeveel geld dit kost om weer schoon te maken.” Het station ziet er niet uit en dat is niet prettig wachten voor reizigers. Als passagiers of buurtbewoners iets verdachts hebben gezien of meer informatie hebben, kunnen ze zich melden bij de politie.

Eerder dit jaar heeft Martin Kreekel een petitie aan burgemeester Jan Hamming aangeboden. Krekel is als enige een groot deel van de dag aanwezig op het station en pleit voor cameratoezicht.