Home Zaanstad Assendelft Afsluiting Reint Laan Jr Brug en Noorderveenweg

Afsluiting Reint Laan Jr Brug en Noorderveenweg

0
Afsluiting Reint Laan Jr Brug en Noorderveenweg
Foto: Pascal Fielmich

ASSENDELFT / WESTZAAN – Eerder zijn andere data gecommuniceerd over de afsluiting van de brug. Vanwege de combinatie aan werkzaamheden met de Noorderveenweg zijn beide wegen niet te bereiken voor auto- en fietsverkeer van: maandag 29 november 07:00 uur t/m zaterdag 11 december 06:00 uur.

Vervangen fietspad parallel aan de Noorderveenweg

In combinatie met de werkzaamheden aan de Reint Laan Jr Brug wordt het asfalt van het fietspad vervangen parallel aan de Noorderveenweg in Assendelft (S154). Het betreft de gedeeltes van het fietspad tussen de Middel in Westzaan tot de Dorpsstraat in Assendelft inclusief de aansluiting met de Vaartdijk en vanaf de Dorpsstraat tot aan de Parkrijklaan. De werkzaamheden kunnen namelijk tegelijk met de afsluiting van de Reint Laan Jr Brug worden uitgevoerd. Hierdoor duurt de overlast voor de weggebruiker zo kort mogelijk.

Reint Laan Jr Brug

De brug over de Nauernasevaart (S154) krijgt onder andere een nieuwe besturingsinstallatie. De werkzaamheden vinden vooral plaats in de kelder van de brug. Gemeente Zaanstad verwacht dan ook weinig geluidsoverlast voor de omgeving.

Om de technische werkzaamheden veilig uit te voeren is het nodig om soms tijdelijk een rijbaan of de hele brug af te sluiten. De brug wordt vooral ’s nachts afgesloten om de overlast te beperken.

Omleiding

Tijdens de afsluiting van de brug geldt een omleidingsroute voor auto’s en fietsers. Hulpdiensten kunnen wanneer dit nodig is over het afgesloten werkterrein rijden. Schepen hoger dan 5 meter kunnen van 1 november 2021 tot en met 13 december niet onder de brug door.

Omleidingsroute auto’s (PDF)

Omleidingsroute fietsers (PDF)

Bron: Gemeente Zaanstad