Home Zaanstad Assendelft Rode harten als lichtpuntjes tijdens donkere dagen

Rode harten als lichtpuntjes tijdens donkere dagen

0
Rode harten als lichtpuntjes tijdens donkere dagen
Foto: Pascal Fielmich / Gemeente Zaanstad

ZAANSTAD – Door heel Zaanstad worden sinds deze week gebouwen opgelicht met een rood hart als teken van hoop, verbinding en naastenliefde. Het initiatief is bedacht door de Zaanse Uitdaging, geïnspireerd op het rode hart op de fabriek van Tate & Lyle in Koog aan de Zaan (sinds maart 2020). De harten zijn mede mogelijk gemaakt door ondernemers, maatschappelijke organisaties en gemeente Zaanstad.

“Onze oververmoeide samenleving loopt door de lockdown op haar laatste benen. Het doel van de actie is dat mensen bij het zien van een hart, steeds denken wie ze blij kunnen maken met bijvoorbeeld een praatje, kaartje, wandelingetje of boodschap”, aldus initiatiefnemer Bas Husslage. Husslage legt als manager van de Zaanse Uitdaging samen met de gemeente verbindingen tussen aanbod vanuit het bedrijfsleven en hulpvragen vanuit de samenleving.

Wethouder Songül Mutluer: “Dit jaar hebben we tijdens de donkere dagen lichtpuntjes harder nodig dan ooit. Met de rode harten willen we hoop geven, verbindingen leggen en mensen bewust maken dat vele kwetsbare en eenzame Zaankanters extra steun goed kunnen gebruiken. De komende weken zullen we mooie initiatieven uitlichten, waarmee we ook weer anderen hopen te inspireren om nog meer naar elkaar om te kijken in deze lastige periode.”

Harten verspreiden zich over de Zaanstreek

Tot en met 31 januari zullen de harten op diverse gebouwen te zien zijn. Momenteel doen al mee: het stadhuis, de Rabobank toren, het Zaans Medisch Centrum, de Sultan Ahmet Moskee en verzorgingshuis Evean Nieuw Groenland in Zaandam, de Sint-Odulphuskerk in Assendelft, zwembad Zaangolf in Koog aan de Zaan, en de Lassie-fabriek in Wormer.

Stuur een WhatsApp
Voeg ‘Dit is de Zaanstreek’ toe als contact en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!