Home Agenda Watervallen Stadshart Zaandam verlicht in regenboogkleuren

Watervallen Stadshart Zaandam verlicht in regenboogkleuren

0
Watervallen Stadshart Zaandam verlicht in regenboogkleuren
Foto: Pascal Fielmich

ZAANSTAD – De watervallen van Stadshart Zaandam zijn sinds kort uitgelicht met LED-verlichting welke in diverse kleuren kan worden aangezet. De komende dagen zijn de watervallen langs het Stadhuisplein, ter ere van de jaarlijkse ‘Coming Out’ dag, verlicht als een regenboog.

Tijdens Coming Out 2020 wordt aandacht besteed aan het moment dat LHBTI’s (Lesbische vrouwen, Homoseksuele mannen, Biseksuelen, Transgender- en Intersekse personen) openlijk voor hun seksuele voorkeur of genderidentiteit uitkomen: de ‘coming out’. In het Nederlands zeggen we ‘uit de kast komen’.

Nog steeds krijgen LHBTI’s te maken met afwijzing, uitsluiting en geweld. Van jong tot oud, op straat, op het werk, de sportvereniging en op school. Daarom zet de gemeente zich in voor meer veiligheid, zelfverzekerdheid en sociale acceptatie van LHBTI’s in Zaanstad. Om de zichtbaarheid van de LHBTI gemeenschap in Zaanstad te vergroten en te laten zien dat de gemeente staat voor vrijheid, diversiteit en inclusie wordt letterlijk ‘kleur bekent’ in alle kleuren van de regenboog.

Stuur een WhatsApp
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!