Home Agenda Geen Sinterklaasintochten in Zaanstad

Geen Sinterklaasintochten in Zaanstad

0
Geen Sinterklaasintochten in Zaanstad
Foto: Pascal Fielmich

ZAANSTAD – De Sinterklaasintochten in Zaanstad gaan dit jaar vanwege het coronavirus niet door. De komst van Sinterklaas zal er anders uitzien dan voorheen. De risico’s van een traditionele intocht zijn, in verband met het oplopende aantal coronabesmettingen, te groot. De locaties van de druk bezochte intochten bieden te weinig ruimte voor bezoekers om voldoende afstand van elkaar te houden. Men zingt, juicht en joeld en er worden handen geschud en dat strookt niet met de maatregelen die zijn getroffen om de verspreiding van het virus in te dammen.

Het afblazen van de grote Sinterklaasintochten betekend niet dat Zaanse kinderen de komst van Sint en zijn pieten dit jaar helemaal niet gaan zien. De nadruk zal meer komen te liggen op kleine Sinterklaasvieringen zoals bijvoorbeeld op school, in het buurthuis of bij de sportvereniging.

Stuur een WhatsApp
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!