Home 112 Cameratoezicht in omgeving station Krommenie-Assendelft

Cameratoezicht in omgeving station Krommenie-Assendelft

0
Cameratoezicht in omgeving station Krommenie-Assendelft
Foto: Pascal Fielmich

ZAANSTAD – Burgemeester Jan Hamming heeft besloten om de omgeving van station Krommenie-Assendelft aan te wijzen als tijdelijk cameratoezichtgebied. Vandaag worden tijdelijke camera’s geplaatst die ten minste tot 1 januari 2021 blijven staan. Na meerdere zware geweldsdelicten in deze omgeving is het doel van het cameratoezicht om: de openbare orde te herstellen, het toezicht in het gebied te verbeteren en incidenten in de toekomst te voorkomen. Eerder deze week besloot de burgemeester ook cameratoezicht in te stellen op de Tuinstraat en de Ringweg voor een periode van ten minste vier weken.

“De incidenten die hier hebben plaatsgevonden zijn onacceptabel”, laat burgemeester Jan Hamming weten. “Geweld hoort niet in de Zaanse straten thuis en we moeten er alles aan doen om dat te voorkomen. Daar speelt de politie een rol in, maar ook de gemeente neemt hierin verantwoordelijkheid. Een van de zaken die wij kunnen organiseren is tijdelijk cameratoezicht. Op deze locaties was inzet hiervan in mijn optiek nu nodig. In het geval van het station gaan we er nog steeds van uit dat ook Prorail verantwoordelijkheid zal nemen. Voorlopig zetten wij in ieder geval een stap naar voren voor onze veiligheid.”

Station Krommenie-Assendelft

Van 24 september 2020 tot en met 1 januari 2021 wordt het gebied rondom het station aangewezen voor cameratoezicht. Uit de bestuurlijke rapportage van de politie blijkt dat er de afgelopen maanden meerdere zware geweldsdelicten zijn gepleegd op en rond het station Krommenie-Assendelft. In sommige gevallen betrof het een vooraf afgesproken ontmoeting en soms betrof het een spontaan incident. Om de openbare orde te herstellen, incidenten in de toekomst te voorkomen en het toezicht in het betreffende gebied te optimaliseren wordt cameratoezicht ingesteld.

Tuinstraat en Ringweg

Ook op de Ringweg en de Tuinstraat is tijdelijk cameratoezicht geplaatst, in dit geval voor een periode van vier weken. Uit een bestuurlijke rapportage van de politie blijkt dat er rondom de naaste van een persoon woonachtig op de Ringweg en de Tuinstraat meerdere incidenten hebben plaatsgevonden waarbij de openbare orde ernstig is verstoord en waarbij meerdere personen in direct gevaar zijn gebracht. In beide gevallen ging het om ontploffingen waar ook huizen in de directe omgeving ernstig beschadigd raakten. Om de openbare orde te herstellen, incidenten in de toekomst te voorkomen en het toezicht rondom het betreffende adres te optimaliseren wordt mobiel cameratoezicht geplaatst voor een periode van vier weken.

Stuur een WhatsApp
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!