Zaanstad start samenwerking met Jeugdeducatiefonds

ZAANSTAD – Gemeente Zaanstad voegt het Jeugdeducatiefonds toe aan het hulpaanbod voor kinderen uit minimagezinnen. De eerste vier scholen kregen op maandag 21 september het certificaat uitgereikt door de directeur van het Jeugdeducatiefonds Hans Spekman en wethouder Songül Mutluer. Het Jeugdeducatiefonds helpt om de ontwikkelingskansen van kinderen te vergroten. Waar geldgebrek een belemmering is in de ontwikkeling, kan de school een beroep doen op het Jeugdeducatiefonds. Zo krijgen alle kinderen de kans om goed mee te kunnen doen.

Aanvragen voor het Jeugdeducatiefonds lopen via de basisschool, daar is goed zicht op de talenten en mogelijkheden van de kinderen. Het fonds vergoedt ondersteuning zoals huiswerkbegeleiding, kindercoaching en gezonde voeding op school. De vier scholen die als eerste zijn aangesloten zijn CBS Kleurenpracht, ICBS het ZaanPlein, OBS Kogerveld en OBS de Pionier.

Wethouder Songül Mutluer: “Het Jeugdeducatiefonds is een mooie aanvulling op de bestaande voorzieningen voor kinderen in Zaanstad. 13% van de kinderen groeit hier op in armoede, dit kan leiden tot stress en zorgen in een gezin, waardoor er minder aandacht is voor school. We willen dat zij net zoveel kansen krijgen op een goede start als ieder ander.”

Hans Spekman, directeur van het Jeugdeducatiefonds: “Het creëren van gelijke kansen voor ieder kind is van groot belang. Armoede leidt vaak tot een lagere vervolgopleiding dan wat het kind eigenlijk aan kan. Het Jeugdeducatiefonds wil een bijdrage leveren aan een samenleving waarin álle kinderen een zo hoog mogelijk niveau van opleiding en talentontwikkeling bereiken, óók de kinderen die opgroeien in achterstandssituaties. Wij zijn dan ook heel bij, dat we door de bijdrage van de gemeente in Zaanstad kunnen starten op vier scholen.”

Het Jeugdeducatiefonds wordt mede mogelijk gemaakt door ondersteuning van de ABN AMRO, Stichting Kinderpostzegels Nederland, particuliere giften en de Klasgenoten van het fonds.

Op www.samenvoorallekinderen.nl staan nog meer regelingen voor kinderen.

Op www.geldwijzer.zaanstad.nl staan ook andere regelingen voor Zaanse minima.

Stuur een WhatsApp
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!

door

Tags: