Home 112 VIDEO: Wapeninleveractie in de gemeente Zaanstad

VIDEO: Wapeninleveractie in de gemeente Zaanstad

0
VIDEO: Wapeninleveractie in de gemeente Zaanstad
Foto: Pascal Fielmich

ZAANSTAD – Van 20 januari tot en met 2 februari 2020 houdt de gemeente Zaanstad samen met de politie en het OM een wapeninleveractie.

Verboden wapens, zoals stoot-, slag-, steek- en vuurwapens, kunnen tijdens de actieperiode bij een speciaal ingericht wapendepot ingeleverd worden zonder boete of straf. Sterker nog, het inleveren van de wapens, met uitzondering van de vuurwapens, kan zelfs anoniem. Bij het inleveren van vuurwapens worden door de politie persoonsgegevens genoteerd, maar vindt er in principe geen vervolging plaats voor verboden wapenbezit. Vervolgens wordt onderzocht of het vuurwapen betrokken is geweest bij een strafbaar feit. Wanneer dit het geval blijkt, volgt verder onderzoek en kan de houder worden aangemerkt als verdachte.

“Wapens moeten onze stad uit, zo simpel is het”, zo laat burgemeester Jan Hamming weten. “Wapenbezit leidt tot wapengebruik en dat zorgt voor de meest vreselijke tragedies. We moeten er alles aan doen om dit te voorkomen. Mijn oproep is dan ook: Als je een wapen bezit, lever het in. Als je iemand kent met een wapen: zorg dat hij of zij hetzelfde doet.”

Stuur een WhatsApp
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!