Home 112 Gemeente leert Zaankanters geur van XTC herkennen

Gemeente leert Zaankanters geur van XTC herkennen

0
Gemeente leert Zaankanters geur van XTC herkennen
Foto: Pascal Fielmich

ZAANSTAD – Hoe ruikt XTC eigenlijk? Zaankanters en bezoekers van de binnenstad van Zaandam kunnen daar vandaag achter komen. Een speciaal promotieteam laat met het parfum ‘Xtacy’, ontwikkeld door het Openbaar Ministerie, het winkelend publiek kennis maken met de geur van XTC. Dit kan de gemeente en politie helpen bij het opsporen van XTC-productielocaties en drugsdumps. Ook burgemeester Jan Hamming ging langs om zich te laten informeren.

De productie van drugs en dumping van chemisch drugsafval veroorzaakt voor mens en natuur ernstig gevaar. De aanpak hiervan is dan ook noodzakelijk. Zaanstad heeft daarbij de ogen, oren en neuzen van de bewoners en bezoekers heel hard nodig!

Ook Zaanstad en de regio Noord-Holland krijgen in toenemende mate te maken met de problematiek van drugsproductie en -dumping. De afgelopen acht maanden hebben in Noord-Holland 14 dumpingen van chemisch afval plaatsgevonden. Door inwoners kennis te laten maken met de kenmerkende (anijs)geur van XTC wil de gemeente hen uiteindelijk aanmoedigen om bij vermoeden van een drugsproductie en/of drugsdumping melding te doen bij de politie.

Burgemeester Jan Hamming: “Het is van groot belang dat we optreden tegen de productie en dumping van drugs. De aanwezigheid van productie- en dumpinglocaties in de buurt van woningen en bedrijven is zeer gevaarlijk. Het risico op brand en ontploffingsgevaar is groot en vormt een ernstige bedreiging voor de gezondheid van mens en natuur. Criminelen die dit veroorzaken moeten aangepakt worden. Steun van inwoners is daarbij belangrijk”.

Bron: Gemeente Zaanstad

Stuur een WhatsApp
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!