Home 112 Bromfietsdieven aangehouden na achtervolging

Bromfietsdieven aangehouden na achtervolging

0
Bromfietsdieven aangehouden na achtervolging
Bromfietsdieven aangehouden na achtervolging - Foto: Pascal Fielmich

ZAANSTAD – Zondagmiddag rond 15:00 uur kreeg de politie de melding dat er een bromfiets gestolen werd bij het station Wormerveer. Direct gingen meerdere politie-eenheden met spoed ter plaatse. De grote wegen in Zaanstad-Noord werden afgezet. Op de G.F. de la Croixstraat in Assendelft zag een agent een jongeman bij de gestolen brommer staan. Bij het zien van de politie stapte deze jongen achterop een andere bromfiets en reden zij weg.

Uiteindelijk zijn beide verdachten, een 16-jarige Amsterdammer en een 15-jarige jongen uit Oostzaan, na een achtervolging te voet en door een motorrijder aangehouden en overgebracht naar Zaandijk. Tijdens de aanhouding beledigde een van de verdachten een politieagent. Beide bromfietsen zijn aangetroffen en bleken als gestolen gesignaleerd te staan. Beiden zijn in beslag genomen en de eigenaars zijn reeds op de hoogte gesteld. Beide jongens zitten nog vast voor onderzoek, zo meldt Politie Zaanstreek op Facebook.

Bij een van de jongeren werd een kleine hoeveelheid drugs aangetroffen. Ook hiervan is proces-verbaal opgemaakt.

Stuur een WhatsApp naar DitisdeZaanstreek.nl
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact in uw telefoon en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!