Home Zaanstad Assendelft Wielklem voor buitenlandse kentekens en wanbetalers

Wielklem voor buitenlandse kentekens en wanbetalers

0
Wielklem voor buitenlandse kentekens en wanbetalers
Wielklem voor buitenlandse kentekens en wanbetalers - Foto: P.J.L. Laurens / Wikipedia

ZAANSTAD – Gemeente Zaanstad gaat het parkeerbeleid aanpassen om te voorkomen dat eigenaren van voertuigen met een buitenlands kenteken en wanbetalers onder het betalen van parkeergeld uitkomen. De afdeling Straattoezicht zal bij constatering van het niet betalen bij deze voertuigen, een wielklem aanleggen. Bij het niet betalen van de wielklem kan de auto worden weggesleept.

Het komt regelmatig voor dat auto’s in een betaald parkeergebied worden geparkeerd zonder te betalen. De eigenaar van het voertuig ontvangt van de gemeente een naheffingsaanslag parkeerbelasting. Voor de gemeente is het moeilijk om deze naheffingsaanslag te vorderen bij buitenlandse kentekenhouders. Dit komt omdat bepaalde landen de gegevens van kentekenhouders, die nodig zijn om de parkeerbelasting te verhalen, niet of niet direct verstrekken. De gemeente wil dit tegengaan, niet alleen voor de inkomsten maar ook voor de rechtsongelijkheid tussen voertuigeigenaren.

Bij het aantreffen van voertuigen die geen parkeerbelasting hebben betaald en wel in een betaalzone staan, zal handhaving een wielklem aanleggen. Dit gebeurt bij een niet Nederlandse voertuigeigenaar en bij een wanbetaler die 5 of meer openstaande naheffingsaanslagen heeft. Controle hierop, de handhaving, begint als de nieuwe regeling bekend is gemaakt en is vastgelegd in de Verordening Parkeerbelastingen Zaanstad en de parkeerverordening Zaanstad. Gemeente Zaanstad wil begin 2020 starten met het plaatsen van wielklemmen.

Bron: Gemeente Zaanstad

Stuur een WhatsApp naar DitisdeZaanstreek.nl
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact in uw telefoon en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!