AZ, Zaanstad en Zaanse scholen tekenen overeenkomst

Wethouder Sport, Gerard Slegers, rector St. Michaël College, Elly van Eerden, Algemeen Directeur AZ, Robert Eenhoorn ondertekenen overeenkomst - Foto: Gemeente Zaanstad

ZAANSTAD – Vrijdag tekenden voetbalclub AZ, gemeente Zaanstad en een aantal Zaanse voortgezet onderwijsbesturen een onderwijsovereenkomst. In deze overeenkomst staat de samenwerking tussen deze partijen centraal. Van belang is om voor leerlingen die de jeugdopleiding van AZ volgen en op een Zaanse Voortgezet Onderwijs-school staan ingeschreven, een optimale balans te creëren. Zodat de leerlingen zich zowel goed kunnen focussen op enerzijds hun topsportopleiding bij AZ en anderzijds hun schoolopleiding binnen het onderwijs. In 2015 werd al zo’n overeenkomst opgesteld, deze is verder geoptimaliseerd.

We zijn blij dat we deze overeenkomst hebben kunnen verlengen”, reageert Robert Eenhoorn (Algemeen Directeur AZ). “De goede samenwerking tussen de scholengemeenschappen, de gemeente Zaanstad en AZ draagt bij aan de ontwikkeling van onze jeugdspelers, zowel op het veld als in de schoolbanken.”

Gerard Slegers (Wethouder Sport, Gemeente Zaanstad): “Talent moet de ruimte krijgen om zich te ontwikkelen via de mogelijkheden die de geselecteerde jeugdspelers bij AZ krijgen. En sport op topniveau uitvoeren geeft heel veel levenservaring. Maar net zo belangrijk is om deze talenten de kennis mee te geven die van nut en noodzaak zijn voor de rest van hun leven.”

Om het onderwijs en de trainingen en wedstrijden goed op elkaar aan te laten sluiten, is het van belang om te kijken naar de lesroosters, het aantal lesuren functioneel te gebruiken, maatwerk te leveren in de onderwijsprogramma’s en zaken nog beter te digitaliseren. Zo kunnen de jeugdspelers optimaal presteren. Topsport en onderwijs laten samenwerken en elkaar versterken. De deelnemende scholengemeenschappen zijn OVO Zaanstad, ZAAM en het St. Michaël College.

Stuur een WhatsApp naar DitisdeZaanstreek.nl
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact in uw telefoon en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!

Vorig artikelWoning half jaar dicht na vondst hennepkwekerij
Volgend artikelWoning onbewoonbaar na keukenbrand Raadhuisstraat