€ 1.171.800,- subsidie voor onderwijsproject Fieldlab Robotica

Feestelijke opening Fieldlab Robotica NH - Foto: Pascal Fielmich

ZAANSTAD – Het Regio College heeft ruim 1,1 miljoen euro aan rijkssubsidie toegekend gekregen voor doorontwikkeling van onderwijsproject Fieldlab Robotica NH. In dit Fieldlab kunnen studenten van vmbo, mbo en hbo ervaring opdoen met robotica en moderne technologieën, en samenwerken aan projecten uit de praktijk. Wethouder Gerard Ram is blij met de toekenning van de subsidie: “Mooi nieuws en een bekroning voor de perfecte samenwerking tussen bedrijven, onderwijs en overheid! Met deze bijdrage kunnen we belangrijke stappen zetten in de ontwikkeling van hoogwaardig techniekonderwijs. Dat is belangrijk om ervoor te zorgen dat we onze kinderen opleiden voor het werk dat in de toekomst bij Zaanse bedrijven ontstaat.”

Scholing en moderne technologie
Fieldlab Robotica NH brengt de ontwikkelingen van nieuwe technologieën in de sectoren techniek, groen en zorg bij elkaar in een grote praktijkruimte en een theorielokaal. Beide ruimtes zijn gehuisvest in de moderne bedrijfshal van Bosma & Bronkhorst in Zaandam. Bij het Fieldlab komen verschillende industriële en educatieve robots beschikbaar, evenals zorgtechnologie en eHealth producten. Bedrijven, instellingen en onderwijs kunnen hier terecht voor training, masterclasses, experimenten en vakscholing op het gebied van robotica en moderne technologie.

Handen ineengeslagen

Fieldlab Robotica NH is een samenwerking tussen 38 bedrijven uit de sectoren techniek, groen en zorg, gemeente Zaanstad, 13 onderwijsinstellingen -waaronder het Regio College- en de Provincie Noord-Holland. Samen zetten zij de schouders onder hun gemeenschappelijke doel: studenten klaarstomen voor de banen van de toekomst. Hierdoor hebben studenten goede baankansen en bedrijven krijgen de door hen gewenste ’twentyfirst century skilled’ werknemers van de toekomst.

Bron: Regio College

Stuur een WhatsApp naar DitisdeZaanstreek.nl
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact in uw telefoon en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!

Vorig artikelAngsthaas uit logeren bij cultuurcentrum Het HEM
Volgend artikelMaximaal drie shishalounges in Zaanstad