Home Wormerland Jisp Gemeente Wormerland tekent voor aanleg glasvezelnetwerk

Gemeente Wormerland tekent voor aanleg glasvezelnetwerk

0
Gemeente Wormerland tekent voor aanleg glasvezelnetwerk
Foto: Gemeente Wormerland

WORMER – Maandag hebben wethouder Rob Berkhout en Willem Offerhaus van KPN de samenwerkingsovereenkomst voor de aanleg van een glasvezelnetwerk getekend. De planning van de werkzaamheden in Wormer wordt door KPN NetwerkNL geformaliseerd en op een later tijdstip bekendgemaakt.

Gemeente blij met aanleg glasvezel

“In elk huishouden neemt het datagebruik sterk toe. We kijken digitale tv, gamen, luisteren muziek via internet en streamen filmpjes. Ook komen er steeds meer slimme apparaten bij. Ons datagebruik stijgt in Nederland elk jaar met zo’n 30%. Glasvezel kan die groei aan en Wormer is daarmee klaar voor alle mogelijkheden van het internet. Nu en in de toekomst”, aldus wethouder Berkhout. KPN NetwerkNL legt straat voor straat het glasvezelnetwerk aan in Wormer en sluit de woningen kosteloos aan.

KPN NetwerkNL

KPN NetwerkNL is onderdeel van KPN en houdt zich bezig met de aanleg, het beheer en het vernieuwen van het vaste netwerk. Het netwerk van KPN is een open netwerk. Dat betekent dat naast KPN nog veel meer providers hun diensten op het netwerk leveren.

Bron: Gemeente Wormerland

Stuur een WhatsApp
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!