Home Nieuws Wimar Jaeger waarnemend burgemeester Oostzaan

Wimar Jaeger waarnemend burgemeester Oostzaan

0
Wimar Jaeger waarnemend burgemeester Oostzaan
Foto: Gemeente Oostzaan

OOSTZAAN – Commissaris van de Koning in de provincie Noord-Holland, Arthur van Dijk, heeft in goed overleg met de fractievoorzitters van de gemeente Oostzaan besloten Wimar Jaeger (55) te benoemen tot waarnemend burgemeester van de gemeente Oostzaan.

Rob Meerhof stopt per 28 januari 2021 als burgemeester van Oostzaan. Het is beleid om een waarnemend burgemeester te benoemen in gemeenten waar vaststaat dat de periode zonder vaste burgemeester langer dan drie maanden gaat duren.

De gemeente streeft ernaar dat in juni 2021 de procedure voor een kroonbenoemde burgemeester is afgerond met de benoeming en installatie van een nieuwe burgemeester.

D66’er Wimar Jaeger was van 2014 tot en met 2020 wethouder in de gemeente Hilversum en van 2012 tot 2014 wethouder in de gemeente Muiden. Daarvoor heeft Wimar Jaeger diverse directiefuncties in het bedrijfsleven vervuld. Hij treedt per 1 februari 2021 in de functie van waarnemend burgemeester.

Stuur een WhatsApp
Voeg ‘Dit is de Zaanstreek’ toe als contact en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!