Installatie kindergemeenteraad van Oostzaan

Foto: Pascal Fielmich

OOSTZAAN – Woensdagmiddag is de eerste kindergemeenteraad van Oostzaan geïnstalleerd. In de kindergemeenteraad presenteren kinderen hun eigen plannen en nemen daarover samen een beslissing. Het plan wordt ook daadwerkelijk uitgevoerd, hiervoor is een budget van ongeveer 6.000 euro beschikbaar. Elke school uit Oostzaan heeft drie kinderraadsleden afgevaardigd.

Wat onwennig namen de kinderen voor het eerst plaats in de Raadzaal. Na een welkomstwoord van wethouder Niels Bonenkamp, verantwoordelijk voor Jeugd en Onderwijs en initiatiefnemer van de kindergemeenteraad, en uitleg over het programma door griffier Lizette Ouwehand, opende burgemeester Rob Meerhof de vergadering. Na een voorstelrondje was het tijd voor het officiële en spannendste gedeelte van de middag. Onder toeziend oog van familieleden, docenten, vriendjes en vriendinnetjes, raadsleden en de pers, nam burgemeester Rob Meerhof hen de belofte af, waarin zij verklaarden dat “zij goed hun best gaan doen”.

Wie zitten er in de kindergemeenteraad?

Noorderschool:

 • Vince van der Kwast
 • Quinten Voet
 • Zeb Meintjens

De Kweekvijver:

 • Timo Kroet
 • Sami Talhaoui
 • Mike Twigt

De Rietkraag:

 • Leonard van Wezel
 • Hidde Oud
 • Laura Barendse

De Korenaar:

 • Noëlle Roersma
 • Femke Hazes
 • Tijmen Stroo
Stuur een WhatsApp
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!
Vorig artikelLocoburgemeester feliciteert 100-jarige Jan Knip
Volgend artikelZwaargewonde bij steekpartij Dekamarkt Drielse Wetering