Bestuurder slaat op de vlucht na aanrijding en springt te water

OOSTZAAN / WESTKNOLLENDAM – De politie kreeg vannacht rond 01:00 uur de melding dat een automobilist een lantaarnpaal uit de grond had gereden nabij de Verlengde Stellingweg. De melder zag dat de bestuurder door reed en besloot 112 te bellen en hem te volgen.

Het voertuig reed uiteindelijk Westknollendam binnen en de automobilist verliet zijn flink beschadigde auto op de Pieter Kuiperlaan. De bestuurder had zich verstopt, maar werd al snel opgemerkt door de politie. Toen de man werd geroepen sloeg hij op de vlucht. Hierbij rende hij een voetbalveld over en sprong in het water, waarna hij zich op een eilandje achter een boom verstopte. Nadat hij ook daar gezien was, besloot hij het op te geven.

De brandweer is met een ladderwagen ter plaatse gekomen om de man van het eilandje af te halen. De man weigerde bloed af te geven voor onderzoek verdovende middelen. Hierdoor zal hij de hoogst mogelijke straf voor rijden onder invloed krijgen. Er is proces-verbaal opgemaakt voor het doorrijden na aanrijding. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Bron: Politie Zaanstreek

Stuur een WhatsApp naar DitisdeZaanstreek.nl
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact in uw telefoon en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!


Geplaatst

in

, , , , ,

door

Tags: