Home Zaanstad Assendelft VIDEO: Laatste rookpaal van station naar museum

VIDEO: Laatste rookpaal van station naar museum

0
VIDEO: Laatste rookpaal van station naar museum
Foto: Pascal Fielmich

ZAANSTAD – De laatste rookpaal van Nederland is van station Krommenie–Assendelft naar het Spoorwegmuseum in Utrecht gebracht. Vanaf vandaag behoort roken op het station of perron tot de verleden tijd. In de stationshallen, trappen, liften en tunnels was roken al sinds 2004 niet meer toegestaan.

Afgelopen maand zijn alle rookfaciliteiten op de perrons verwijderd. ProRail en NS hebben de laatste, 330e, rookpaal van station Krommenie-Assendelft aan het Spoorwegmuseum geschonken. Door het schenken van de laatste rookpaal aan het Spoorwegmuseum verandert deze van een gebruiksobject in een museumstuk. De overige 329 rookpalen krijgen in de toekomst een nieuwe duurzame bestemming, bijvoorbeeld als oplaadpaal voor elektrische fietsen.

Stuur een WhatsApp
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!